ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ YOU IN EUROPE

20 νέοι εθελοντές 18-30 ετών από Ισπανία, Γεωργία, Βουλγαρία και Ελλάδα φιλοξενήθηκαν στην όμορφη Πιερία από την 1η μέχρι τη 16η Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της Δράσης με τίτλο ECOBACKPACKERS.

Η δράση υλοποιήθηκε από την ΑΜΚΕ YOU IN EUROPE μετά από πρόταση του εθελοντή του Οργανισμού, Τάσου Μπατζώνη, ο οποίος κατάγεται και από την Πιερία, και υλοποιήθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος European Solidarity Corps. Στόχος της δράσης ήταν  η συνεργασία των εθελοντών με φορείς και άτομα της τοπικής κοινωνίας της Πιερίας, ώστε να διαδοθεί το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να εδραιωθεί έμπρακτα μια οικολογική συνείδηση από άτομα όλων των ηλικιών.

Μέσα από άμεσες παρεμβάσεις όπως διάσχιση, καθαρισμός και συντήρηση μονοπατιών του Ολύμπου αλλά και μέσα από τη δημιουργία οικολογικών εργαστηρίων για παιδιά σε συνεργασία με το Αθλητικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Παγκρατίου Αθλήματος Δίου Πιερίας “ΆΛΚΗ”, οι 20 εθελοντές κατάφεραν να εμπνεύσουν και να δώσουν κίνητρα σε μικρούς και μεγάλους για τη διαφύλαξη του πολυτιμότερου αγαθού που διαθέτουμε… της ίδιας της φύσης.

Το Σάββατο 10/09 η Εθελοντική Ομάδα δράσης Ν. Πιερίας «Ο τόπος μου», υποδέχτηκε θερμά τους εθελοντές στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Κατά την επίσκεψη εθελοντές και μέλη της ομάδας μαγειρέψανε και φάγανε όλοι μαζί, και τους δόθηκε η ευκαιρία να μάθουνε περισσότερα για την ιστορία και τις δράσεις της ομάδας.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Δίου Ολύμπου, που παραχώρησε τη χρήση του Γυμνασίου και της Πλατείας Λεπτοκαρυάς για τις ανάγκες της Δράσης.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ:

https://drive.google.com/drive/folders/1SSjPz1e6hHLcXJuwev-qL7YYMGorTypm?usp=sharing