Lourinhã… Το όνομα μιας πόλης που κανείς από εμάς δεν είχε ακούσει ξανά. Αυτό το μέρος της Πορτογαλίας, στο οποίο γνωριστήκαμε μεταξύ μας ως ελληνική συμμετοχή, γνωρίσαμε ενδιαφέροντα άτομα από άλλες χώρες και προλάβαμε να χτίσουμε φιλίες! Εξοικειωθήκαμε με διαφορετικές κουλτούρες, ξεφύγαμε από την καθημερινότητα και βουτήξαμε στον Ατλαντικό ωκεανό!

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε.. Ε εμείς δεν το λέμε! Όσο και αν πηγαίνεις εκεί λίγο «κουμπωμένος» και ντοπαλός, είναι θέμα λεπτών να αρχίσεις τη συζήτηση, τα χαμόγελα και τα γέλια με τις άλλες ομάδες! Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τα οφέλη από ένα τέτοιο πρόγραμμα μέχρι να ζήσει ο ίδιος αυτή την εμπειρία. Και όμως, σε οκτώ ημέρες το συγκεκριμένο πρότζεκτ, με θέμα την ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων, κατάφερε να διευρύνει τους ορίζοντές μας όσον αφορά τη δημιουργία ενός καινοτόμου και αποτελεσματικού βιογραφικού. Η μορφή, η δομή και η ιδανικότερη παρουσίαση του εαυτού μας αποτελούσαν το περιεχόμενο των ποικίλλων, πρωτότυπων και διαδραστικών δραστηριοτήτων που απάρτιζαν το καθημερινό πρόγραμμα. Η μετάδοση γνώσεων από άτομα πρόθυμα να τις μοιραστούν και η ανταλλαγή πληροφοριών με νέους προερχόμενους από διαφορετικά μέρη αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη σημασία του προγράμματος για εμάς σε μια εποχή αυξημένων απαιτήσεων. Το σημαντικότερο? Αναβαθμίζει εσένα και κάθε δεξιότητα σου, που μέχρι τότε μπορεί καν να μην ξέρεις οτι έχεις!

Οι μέρες περνάνε γρήγορα και εσύ δεν προφταίνεις να τις πιάσεις! Γυρίζεις, λοιπόν,στο σπίτι σου, κλείνεις τα μάτια και περνάνε απο μπροστά όλες οι στιγμές, οι εικόνες και τα πρόσωπα που έζησες. Θαρρείς και ήταν όνειρο!  Όπου και να πας, αφήνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου και το αναπληρώνεις με ένα καινουργιο, λένε. Αυτή τη φορά, γεμίσαμε αυτό το κομμάτι μας με γεύσεις Πορτογαλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας, περισσότερη γνώση και λίγη ακόμη τρέλα!

 

Α! Και κάτι άλλο σημαντικό! Όλοι μας αγαπήσαμε την Πορτογαλία! Πέρα από την πόλη διαμονής μας, θαυμάσαμε τη Λισσαβώνα, τη Λειρία και το Πόρτο. Περπατήσαμε στους δρόμους και τις γέφυρές τους, κοιτάζαμε για ώρα τα κάστρα και τα πανέμορφα κτίρια, δοκιμάσαμε τη francesinha και τα pastel de nata και δημιουργήσαμε ξεχωριστές αναμνήσεις. Φύγαμε με υπέροχα συναισθήματα και σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα τις ανταλλαγές νέων! Οι φωτογραφίες μας ίσως σας πείσουν ακόμα περισσότερο… εμείς σίγουρα θα τις βλέπουμε και θα ταξιδεύουμε!

Ποιοί είναι οι ταξιδιώτες μας?? Η Βικυ που την στειλαμε για δημοσιες σχεσεις και την Μυρτω, ως ηρεμη δυναμη να μας συντονιζει και να βρισκει λυσεις! Η Ευη που μας εδιξε πως να παρταρουμε ολο το βραδυ ενω η Ελενη ηταν εκει να μας θυμιζει τις υποχρεωσεις μας το πρωι. Τα αγορια μας, Νώντας και Γαβριηλ, ηταν εκει για προστασια, κουβαλημα και για να βγαινουν…… τελευταιοι στα κουιζ ❤ mission completed!