40 νέους εθελοντές από Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Σλοβακία ετοιμάζεται να υποδεχτεί το You in Europe στα Νέα Μουδανιά, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος European Solidarity Corps!

 Οι εθελοντές, όλοι 18-30 ετών, θα φιλοξενηθούν σε δύο group των 20 ατόμων, από τις 3 έως τις 18 Ιουνίου και από τις 20 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, και θα προσφέρουν το χρόνο τους εθελοντικά σε διάφορες δράσεις που θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης μας όπως:

  • Σχεδιασμός και ζωγραφική επιδαπέδιων παιχνιδιών σε προαύλια Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης μας, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας.
  • Υποστήριξη της 2ης γιορτής Νέων Καλλιτεχνών που θα διεξαχθεί 23 & 24 Ιουνίου στην κεντρική Πλατεία Νέων Μουδανιών, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου.
  • Καθαρισμός παραλιών και σήμανση διάφορων σημείων της πόλης
  • Διοργάνωση εκδήλωσης παραδοσιακών ομαδικών παιχνιδιών από όλες τις συμμετέχουσες χώρες στην Πλατεία Νέων Μουδανιών

 Τα 40 νέα αγόρια και κορίτσια, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την κουλτούρα, τα έθιμα και τον πολιτισμό μας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην τοπική κοινωνία. Και ήδη δηλώνουν ενθουσιασμένοι για αυτή τους την εμπειρία!

 Η δράση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ,  και υλοποιείται από την ΑΜΚΕ You in Europe, που εδρεύει στα Ν. Μουδανιά.