Σεπτέμβριος 2022 – Μάρτιος 2023 

6 μήνες στο ήσυχο Ventspils της Λετονίας. 

Με το πρότζεκτ να έχει περάσει τα μισά, βρισκόμαστε πλέον στην άνοιξη, ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, 

τα χιόνια να λιώνουν (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται) και οι πέντε εθελοντές (2 από Ελλάδα, 2 από Γαλλία και 1 από Αυστρία)

 αρχίζουν να προετοιμάζονται για events σε εξωτερικό χώρο.

 

Αλλά ας δούμε λιγάκι πως πέρασαν αυτοί οι έξι μήνες: 

Γυρνώντας από το on-arrival training, είμαστε πλέον στον Οκτώβριο και με το Halloween να πλησιάζει το youth house αρχίζει τις προετοιμασίες για το “Horror Path”. 

Στο μεταξύ οι μέρες περνάνε μιλώντας για διάφορα στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας και γεωγραφίας σε μαθητές, team-building δραστηριότητες σε διάφορα σχολεία του Ventspils και βοηθώντας στο Cimdins, ένα κέντρο για άτομα που χρειάζονται μία παραπάνω βοήθεια. 
Έρχεται η Χριστουγεννιάτικη περίοδος, η οποία ξεκινά με κάθε Παρασκευή του Δεκεμβρίου να έχουμε ένα workshop: από χριστουγεννιάτικες κατασκευές σε gingerbread μπισκότα σε κατασκευή κεριών, καθώς και ένα μικρό θεατρικό για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Cimdins βασισμένο στην ιστορία των “Καλικάντζαρων”.

Νέος χρόνος, χιονισμένο τοπίο.

Συνεχίζουμε στην νέα χρονιά με ένα painting evening σε εσωτερικό χώρο κάτι που ελπίζω τους καλοκαιρινούς μήνες να μπορέσουμε να οργανώσουμε  και έξω στο πάρκο. French-themed ball την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, event σε ένα science centre με τίτλο “Science and Cocktails”,  just dance evenings, παρουσίαση του Erasmus plus, culture evening Ελλάδας-Γαλλίας με την πολύ βολική εβδομάδα Ελλάδας στο Lidl και ανάγνωση μεταφρασμένων ελληνικών ποιημάτων για την παγκόσμια ημέρα ποίησης. 

Και κάπως έτσι πλησιάζει ο καιρός για το midterm training με τον καιρό να ζεσταίνει και το πρότζεκτ να φτάνει αργά αργά  στο τέλος του.

~Νασοθύμιου Γερασίμη