ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Weaving Webs of Stories: «Το βιβλίο ως εργαλείο ενδυνάμωσης στα παιδιά με λιγότερες ευκαιρίες»

Μετά από τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, οι εταίροι του προγράμματος Weaving Webs of Stories, που στοχεύει στην προώθηση της φιλαναγνωσίας σε παιδιά που προέρχονται από μειονεκτικά περιβάλλοντα, οι 7 εταίροι του προγράμματος από Φιλανδία, Ισπανία, Ρουμανία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Αγγλία και Ελλάδα, συναντηθήκαμε στο Λονδίνο για έναν πρώτο απολογισμό των δράσεών μας. Οι δυσκολίες πολλές, όμως η επιθυμία μας να έρθουμε κοντά σε αυτά τα παιδιά μέσα από τα βιβλία, ανοίγοντας καινούριους δρόμους, καλλιεργώντας καινούρια όνειρα, ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Έτσι, τα τελευταία δύο χρόνια παρά τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, άλλοτε διά ζώσης άλλοτε μέσω υπολογιστή, οι εκπαιδευτές του προγράμματος καταφέραμε να συνταξιδέψουμε με δεκάδες παιδιά μέσα από τα βιβλία και τις ιστορίες, βλέποντας στην πράξη πως η αποδοχή, η φιλιά, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός και ο αυτοσεβασμός είναι τα χαρτιά που κερδίζουν το παιχνίδι… και να πάρουμε δύναμη ο ένας από τον άλλο για να φτιάξουμε πιο όμορφες τις κοινότητες μας!
Ανανεώνοντας λοιπόν τις δυνάμεις μας και τη διάθεσή μας, σχεδιάσαμε τα επόμενα βήματα, ξεκινώντας από τη συνάντηση μας στην Ελλάδα τον προσεχή Μάιο.
Ένα απίστευτα δυναμική ομάδα με μεγάλη αγάπη για τα παιδιά και τα βιβλία! Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλος της!