Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να νιώθεις ότι ανοίγεις δρόμους και να δημιουργείς ευκαιρίες έκφρασης, σύνδεσης, επικοινωνίας!
Αυτό νιώσαμε ότι συνέβη αυτές τις τέσσερις μέρες σε ένα ξεχωριστό ταξίδι, μέσα από τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής και θεατρικού παιχνιδιού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «No man is an Island», που διοργάνωσε το You in Europe.
Μετά την όμορφη Τήλο λοιπόν, μεταφερθήκαμε στα όμορφα Μουδανιά, όπου στα 4ημερα εργαστήριά μας, από τις 24 έως τις 27 Αυγούστου, φτιάξαμε τις δικές μας ιστορίες!
Στόχος των εργαστηρίων ήταν να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τη Δημιουργική Γραφή και το Θεατρικό Παιχνίδι όχι ως απλησίαστες μορφές τέχνης, αλλά ως χρήσιμα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν στην καθημερινότητά τους, στον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται και επικοινωνούν, στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, και ίσως τελικά σε μια βαθύτερη κατανόηση του περιβάλλοντός τους αλλά και του ίδιου τους του εαυτού.
Έτσι δημιουργήσαμε, γράψαμε, παίξαμε, γελάσαμε, συγκινηθήκαμε, μα πάνω από όλα γίναμε ομάδα και νιώσαμε τη χαρά του να ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο για εσένα και για τον κόσμο γύρω σου!
Όμορφες ιστορίες γεννήθηκαν και άλλες τόσες αναμένεται να γεννηθούν ακόμα, ιστορίες που θα μπουν σε ένα κοινό λεύκωμα που θα προκύψει από όλους τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων σε Τήλο, Μουδανιά, Θεσσαλονίκη και Αη Στράτη!
To be continued λοιπόν!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Νέας Προποντίδας και στον Οργανισμό Πολιτισμού και αθλητισμού για την παραχώρηση φιλοξενίας στο Μουσείο Αλιευτικών σκαφών και εργαλείων.
To πρόγραμμα “No Man is an Island” υλοποιείται από το You in Europe, και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙΜ, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τοπικές οργανώσεις κάθε περιοχής.