Και ναι!! Είναι γεγονός!
Τα εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής και Θεατρικού Παιχνιδιού «No man is an Island», μετά την όμορφη Τήλο, έρχονται στην πόλη μας, τα Νέα Μουδανιά!
24 – 27 Αυγούστου, 10.00 -13.00,
στην Αίθουσα του Ναυτικού Μουσείου.
Κόστος συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ // Όριο ηλικίας: 14 έως …104 ετών
————————————————–
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ
Στο νέο μας project «No Man is An Island», ταξιδεύουμε σε Τήλο, Άη Στράτη, Θεσσαλονίκη και Νέα Μουδανιά, επιχειρώντας να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας.
Στόχος των εργαστηρίων είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τη Δημιουργική Γραφή και το Θεατρικό Παιχνίδι όχι ως απλησίαστες μορφές τέχνης, αλλά ως χρήσιμα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν στην καθημερινότητά τους, στον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται και επικοινωνούν, στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, και ίσως τελικά σε μια βαθύτερη κατανόηση του περιβάλλοντός τους αλλά και του ίδιου τους του εαυτού.
Μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις για το σώμα και το πνεύμα, θα αφεθούν σε ένα δημιουργικό ταξίδι που θα τους βοηθήσει να ξεκλειδώσουν τη φαντασία τους, να ανοίξουν τις καρδιές και το μυαλό τους και να γίνουν οι ήρωες της δικής τους ιστορίας.
Παραφράζοντας τον αγαπημένο μας Ροντάρι, θα λέγαμε ότι θέλουμε να συστήσουμε τη χαρά της δημιουργικής γραφής και του θεατρικού παιχνιδιού σε όλους, «Όχι γιατί είναι όλοι καλλιτέχνες… αλλά για να μην νιώθει κανένας μόνος.»
Στο τέλος του προγράμματος, τα κείμενα που θα προκύψουν τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων σε Τήλο, Μουδανιά, Θεσσαλονίκη και Άη Στράτη, θα κυκλοφορήσουν σε έναν συλλογικό τόμο, με τίτλο “No man is an Island”.
To πρόγραμμα “No Man is an Island” υλοποιείται από το You in Europe, και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙΜ, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τοπικές οργανώσεις κάθε περιοχής.
—————————–
Για να συμμετέχετε, θα πρέπει να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.