Πως είναι να επικοινωνείς μέσω της νοηματικής γλώσσας; Είναι εύκολο να εκφράσεις τα συναισθήματά σου; Είναι εύκολο να σε καταλάβουν οι άλλοι; Κι ακόμη πως επικοινωνείς με ανθρώπους από άλλες χώρες;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα στα οποία επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στην πράξη το πρόγραμμα Sign Language Playground, η Στρατηγική Συνεργασία της Βασικής Δράσης 2 στην οποία συμμετέχει το You in Europe μαζί με εταίρους από Ουγγαρία, Πολωνία και Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της νοηματικής γλώσσας και της συμμετοχικότητας των κωφών.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε την 3η Διεθνή Συνάντηση αυτές τις μέρες στην όμορφη πόλη μας, τα Νέα Μουδανιά!

Εκπρόσωποι των φορέων από την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Ελλάδα, μέσα από παιχνίδια και μεθόδους της μη τυπικής μάθησης, οργανώνουν το τελικό event του προγράμματος, την Ανταλλαγή Νέων που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στην Βουδαπέστη και στην οποία θα συμμετέχουν νέοι κωφοί και ακούοντες από όλες τις χώρες. Μέσα από μεθόδους brainstorming, role plays, δημιουργικής συζήτησης κλπ, οι συμμετέχοντες σχεδιάζουν, ελέγχουν και βελτιώνουν συνεχώς τα εργαστήρια που θα χρησιμοποιηθούν στην Ανταλλαγή, ώστε να είναι όχι απλώς ενδιαφέροντα για τους νέους, αλλά – κυρίως – να μπορούν να συμμετέχουν όλοι!

Γιατί η συμμετοχικότητα, το παιχνίδι, η μάθηση και η δημιουργία, είναι δικαίωμα όλων.

Με το βλέμμα στραμμένο στο τελικό event της Ουγγαρίας, οι εκπρόσωποι των φορέων απολαμβάνουν την ελληνική φιλοξενία και μας μεταφέρουν τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη Χαλκιδική μας.