Η Τήλος είναι μια μεγάλη αγκαλιά. Φιλόξενη, ανοιχτή, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
Τι επιθυμούν όμως οι νέοι του νησιού για τους ίδιους και για τον τόπο τους; Και πώς το πρόγραμμα Erasmus+ μπορεί να τους βοηθήσει να το καταφέρουν;
Αυτά συζητήσαμε με τους νέους του νησιού και τη Δημοτική αρχή, σε 2 ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε στο Γυμνάσιο – Λύκειο αλλά και στην κεντρική πλατεία του νησιού.
Αφού ενημερώσαμε τους συμμετέχοντες για τις ευκαιρίες που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+, βάλαμε το πρώτο λιθαράκι για μια συνεργασία που έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των νέων στην διαμόρφωση της τοπικής πραγματικότητας, μέσα από τη δημιουργική γραφή και έκφραση.
Και ανοίξαμε το δρόμο για ακόμη περισσότερες δράσεις στο μέλλον!
Και ανάμεσα σε όλα αυτά απολαύσαμε εξαιρετικό φαγητό, κολυμπήσαμε στις υπέροχες παραλίες του νησιού, επισκεφθήκαμε το μουσείο των νάνων ελεφάντων – ναι υπήρχαν κάποτε ελέφαντες στο νησί – διαβάσαμε ιστορίες στα παιδιά του νησιού (το 1/3 αυτών παιδιά μεταναστών που το νησί υποδέχτηκε και ενσωμάτωσε υποδειγματικά) και παίξαμε μαζί τους.
Ένα μεγάλο από καρδιάς «ευχαριστώ» για την υπέροχη φιλοξενία της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων, αλλά και τη θετική διάθεση όλων να αγκαλιάσουν τις ιδέες μας.
Εις το επανιδείν!