Γεια σας φίλοι του You in Europe και του Erasmus+!

Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία μας στο youth exchange “Multi Skills Carousel”, που πραγματοποιήθηκε στο Gresu της Ρουμανίας τον Οκτώβρη του 2019.

Ξεκινώντας από το βασικότερο, το μέρος και η διοργάνωση ήταν καταπληκτικά. Ήταν ένα όμορφο και ήσυχο μέρος μέσα στα Καρπάθια Όρη, στην καρδιά της φύσης. Οι συντονιστές μας από την πρώτη στιγμή ήταν πάρα πολύ ενεργητικοί και οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν έδιναν την ευκαιρία σε όλους μας να είμαστε κομμάτι της ανταλλαγής, καθ’όλη την διάρκεια. Αφού γνωριστήκαμε μεταξύ μας, ξεκίνησε αμέσως η ενημέρωση πάνω στο θέμα της ανεργίας και πώς τα soft skills πλέον παίζουν πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι στην αγορά εργασίας.

Οι δραστηριότητες και τα workshops αποσκοπούσαν στην απόκτηση ή την βελτίωση των skills αυτών. Δουλέψαμε ομαδικά και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία του public speaking, μιας και ήταν κάτι που στην αρχή του προγράμματος μας βασάνιζε όλους. Είδαμε πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε τις ιδέες μας και να είμαστε καινοτόμοι. Επίσης υπήρχαν δραστηριότητες σχετικά με τις συνεντεύξεις για δουλειά και στην δημιουργία cv. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό κομμάτι και μάθαμε ακριβώς πρέπει να λειτουργούμε πάνω σε αυτό. Μέσα σε 11 ημέρες 30 άγνωστοι έγιναν μια οικογένεια και κάναμε φιλίες που θα κρατήσουν για πολλά πολλά χρόνια, γνωρίσαμε με σεβασμό τις άλλες κουλτούρες και μέσα απο τις διαπολιτισμικές βραδιές είδαμε ότι οι διαφορές μας είναι που μας κάνουν μοναδικούς και δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο. Ανταλλάξαμε έθιμα και παραδόσεις και πολλά ακόμη. Γυρίσαμε στην Ελλάδα γεμάτοι νέες εμπειρίες, νέες ιδέες, αλλά το σημαντικότερο, ανυπόμονοι για το επόμενο Erasmus +. Ευχαριστούμε το You in Europe, που μας έδωσε αυτήν την ευκαιρία, θα μας μείνει αξέχαστη.