Μια ξεχωριστή ανταλλαγή ξεκινάει σε λίγες μέρες στον Άη Στράτη…

και επειδή τα τελευταίας στιγμής είναι πάντα τα καλύτερα… δήλωσε συμμετοχή ΤΩΡΑ!!!

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ: DEMOCRAZY!
Σε ένα νησί που υπήρξε τόπος εξορίας, την μικρή κουκίδα του Β/Α Αιγαίου που ονομάζεται Άγιος Ευστράτιος, 36 νέοι και νέες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Δανία, τη Πορτογαλία, τη Βουλγαρία και τη Γαλλία, θα συζητήσουν για την έννοια της Δημοκρατίας και τη συμμετοχή των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες, στο πλαίσιο της Ανταλλαγής Νέων με τίτλο “Democrazy”.
Η Ανταλλαγή θα υλοποιηθεί στον Άγιο Ευστράτιο από τις 23 Ιουλίου 2019 έως τη 1η Αυγούστου 2019 από την AMKE You in Europe, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, και έχει ως στόχο να ενισχύσει τη συμμετοχή των νέων στη λήψη των δημοκρατικών αποφάσεων, τόσο σε τοπικό όσο και σε Ευρωπαικό επίπεδο.
Αξιοποιώντας την ιστορία του νησιού, που λειτουργεί ως σύμβολο της έννοιας της Δημοκρατίας, και χρησιμοποιώντας μεθόδους της μη τυπικής εκπαίδευσης όπως παιχνίδια ρόλων, διαδραστικά εργαστήρια λόγου – αντιλόγου κ.α., οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν την έννοια της Δημοκρατίας, μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον και θα παρουσιάσουν παραδείγματα από τις χώρες τους και καλές πρακτικές συμμετοχής των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Ταυτόχρονα θα ξεναγηθούν στην ιστορία του νησιού και θα απολαύσουν τη φιλοξενία των κατοίκων, γνωρίζοντας την ελληνική παράδοση και κουλτούρα. Μέσα από τις Διαπολιτισμικές Βραδιές, θα μοιραστούν πτυχές του δικούς τους πολιτισμού, στέλνοντας το μήνυμα της αρμονικής συνύπαρξης των λαών, μέσα από τη διαφορετικότητά τους.

Η Ανταλλαγή, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και καλύπτει στους συμμετέχοντες διαμονή, διατροφή (3 γεύματα την ημέρα) και τη μετακίνηση από Θεσσαλονίκη έως Άγιο Ευστράτιο. Η διαμονή θα γίνει στο δημοτικό σχολείο του νησιού, που για τις ημέρες της ανταλλαγής θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένο.

Εάν λοιπόν είσαι 18-30 ετών και σε ενδιαφέρει να αποδράσεις για λίγες μέρες από τη ρουτίνα σου μαθαίνοντας πολλά για τη δημοκρατία στην Ευρώπη… κάνε την αίτησή σου τώρα στο παρακάτω λινκ!!! Προθεσμία αιτήσεων, μέχρι Κυριακή απόγευμα στις 6μμ!

https://forms.gle/418Q72TzGFVRXj2C6

Για κάθε απορία: youineurope@gmail.com