Πώς είναι να είσαι εθελοντής από το εξωτερικό στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην όμορφη παραθαλάσσια πόλη των Νέων Μουδανιών; Τι ξεχωριστό σου προσφέρει ένα EVS και όλοι λένε ότι είναι μια αξέχαστη εμπειρία;

Δύσκολο να το συνοψίσεις σε λίγες λέξεις… Οι εικόνες όμως τα λένε όλα! Οι 4 εθελοντές του You in Europe Ίγκορ, Ρίτα, Ανίτα και Κλαούντια, από την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία αντίστοιχα, επέλεξαν να κάνουν EVS στον οργανισμό μας και εδώ 4 μήνες δεν σταματούν να μας εντυπωσιάζουν!

Με όρεξη, κέφι, ασταμάτητη δημιουργικότητα, υποδειγματικά ομαδικό πνεύμα και πολλή αγάπη για προσφορά αλλά και μάθηση, οι τέσσερις νέοι έχουν υλοποιήσει μοναδικά project σε συνεργασία με τοπικές δομές, προσφέροντας στην κυριολεξία καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό!

Ιδού τα μικρά τους κατορθώματα:

  • Μεταμόρφωσαν τον αδιάφορο και μονόχρωμο τοίχο στην είσοδο του ‘Α ΚΔΑΠ Νέων Μουδανιών, σε ένα μικρό έργο τέχνης! Με τα μαγικά τους χέρια, και δουλεύοντας σε μια πολύ δύσκολη επιφάνεια, χάρισαν χρώμα και νότες χαράς στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης!

 

 

  • Διοργάνωσαν παρουσιάσεις στο πλαίσιο της διάδοσης του προγράμματος της Ευρωπαικής Εθελοντικής Υπηρεσίας, ενημερώνοντας τους νέους της περιοχής για όλες τις δυνατότητες που τους προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+! Εδώ στιγμιότυπα από την ενημέρωση των αθλητών και αθλητριών της ομάδας βόλεϊ του Π.Ο.Μ.

 

 

  • Σε συνεργασία με το Α’ ΚΔΑΠ Νέων Μουδανιών διοργανώνουν δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, προτείνοντας συνεχώς κάτι καινούριο! Όπως πχ το πρόσφατο kid’s talent show που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι!

 

 

  • Σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Πορταριάς, στηρίζουν και απασχολούν δημιουργικά τους ωφελούμενους του κέντρου. Εδώ στο 3ο Φεστιβάλ Διαφορετικότητας που διοργανώθηκε από το ΚΔΑΠ σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Προποντίδας και το You in Europe, και τη συμμετοχή σχολείων της περιοχής. Οι εθελοντές μας δημιούργησαν παιχνίδια προσομοίωσης, μέσα από τα οποία οι πολίτες μπορούσαν να «μπουν στη θέση» των ΑΜΕΑ και να κατανοήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, με στόχο τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίησή τους και τη διάδοση του μηνύματος πως όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά το ίδιο σημαντικοί!

  • Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, μεταμόρφωσαν τον διάδρομο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών σε έναν τεράστιο, εντυπωσιακό, χαρούμενο πίνακα ζωγραφικής!

 

       

 

  • «Τρέχουν» τη δική τους εκπομπή στο webradio του You in Europe, στο πλαίσιο του προγράμματος Broadcasting Europe!

  • Συμμετείχαν εθελοντικά στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar στου Συλλόγου Φίλων ΑΜΕΑ «Δράση για το Κάτι Άλλο», διοργανώνοντας ομαδικά παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά που το επισκέφτηκαν.

 

Και οι δράσεις τους δεν σταματούν εκεί: βοηθούν στις προπονήσεις των παιδικών τμημάτων βόλεϋ του Π.Ο.Μ και στην οπτικοακουστική κάλυψη των εκδηλώσεων της ομάδας, συμβάλουν ενεργά και δημιουργικά σε κάθε δράση του οργανισμού μας, ενώ ο Ίγκορ μέσα από τον εθελοντισμό σύντομα θα κάνει πραγματικότητα ένα μεγάλο του όνειρο: να συνθέσει τη δική του μουσική – για την θεατρική παράσταση του παιδικού τμήματος του Π.Σ. Φάρος.

Όταν οι μέρες σου γεμίζουν με τόσο όμορφες στιγμές, πώς γίνεται να μην σου μείνει αξέχαστη η εμπειρία του EVS?
Εμείς στο You in Europe, είμαστε απίστευτα περήφανοι και τυχεροί που τους έχουμε κοντά μας, και είμαστε σίγουροι ότι το μέλλον τους ανήκει!