Δεν αποδεχόμαστε απλά τη διαφορετικότητα…
Τη γιορτάζουμε!

3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και εμείς γιορτάζουμε το γεγονός ότι υπάρχουν ανάμεσά μας ο Σάββας, ο Χρήστος, η Μαρία, ο Φώτης και αμέτρητοι άλλοι…
που με το χαμόγελό τους, την αγκαλιά τους, την όμορφη ψυχή τους και πολύ συχνά το χιούμορ τους, μας αποδεικνύουν έμπρακτα πως όλοι είμαστε διαφορετικοί, και αυτό είναι το γοητευτικό στη συνύπαρξή των ανθρώπων!

Στο 3ήμερο Φεστιβάλ για τη διαφορετικότητα που διοργάνωσε το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Πορταριάς και ο Δήμος Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με το You in Europe, χορέψαμε μαζί, παίξαμε μαζί, γελάσαμε μαζί, και γνωρίσαμε ο ένας τον άλλον καλύτερα! Μέσα από παιχνίδια, χορό, quiz και ασκήσεις προσομοίωσης, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν όχι απλά ευαισθητοποιήθηκαν στο θέμα της αναπηρίας, αλλά έζησαν για λίγες στιγμές την δυσκολία και την πρόκληση που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία, και κατανόησαν την ανάγκη για τη έμπρακτη αποδοχή και στήριξή τους.

Πώς είναι να σου μιλάνε και να μην ακούς;
Πώς είναι να περπατάς χωρίς να βλέπεις;
Πώς είναι να δημιουργείς χωρίς χέρια;
Τι σημαίνει να είσαι ανάπηρος;
Τι θα έκανες αν έβλεπες έναν συνάνθρωπό σου να παθαίνει επιληψία;

Ερωτήματα στα οποία τα παιδιά των σχολείων που συμμετείχαν κλήθηκαν όχι να τα απαντήσουν… αλλά να τα ζήσουν για λίγο!

Και αυτές τις 3 μέρες γνωριστήκαμε καλύτερα με τους φίλους μας με αναπηρία, παίξαμε, χορέψαμε, προβληματιστήκαμε, συζητήσαμε, και πάνω απ’ όλα… συν-υπάρξαμε! Έτσι απλά… και όμορφα!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά μας, με ή χωρίς αναπηρία, για τις όμορφες στιγμές!