«Παρακαλούνται οι επιβάτες Σύλλας Αλέξανδρος, Γκιάτας Δημήτρης, Γόρδου Μαρία και Τσολάκη Ευαγγελία να προσέλθουν στην πύλη 6 για την αναχώρηση της πτήσης μπλα μπλα»…

Και κάπως έτσι, οι 4 από τους 5 της ελληνικής αποστολής ξεκίνησαν το ταξίδι τους για Βελιγράδι και στη συνέχεια για Λιουμπλιάνα, όπου συνάντησαν μια βροχερή φθινοπωρινή ημέρα και κάτω από μια ομπρέλα εξερεύνησαν την πόλη με πάθος και χωρίς φόβο!

Την επομένη,  η ομάδα ολοκληρώθηκε με τον ερχομό του 5ου μέλους, Σκαφιδά Δημήτρη, και η ομάδα ήταν πλέον έτοιμη to ‘’make a change with sport’’!!

Φτάνοντας στο Dob , όπου και πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα, μας υποδέχτηκαν πολλά καινούρια πρόσωπα, oι organisers αλλά και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες του προγράμματος.

Οι μέρες κυλούσαν όλο και πιο όμορφα, έχοντας ένα χοστελ όλο δικό μας και η ατμόσφαιρα γινόταν όλο και πιο οικογενειακή. Οι λέξεις δεν θα μπορούσαν να περιγράψουν συναισθήματα και καταστάσεις που περάσαμε κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών. Οι ώρες μας περνούσαν πολύ δημιουργικά και ήρθαμε σε άμεση επαφή με τη φύση,  κάνοντας διάφορα αθλήματα όπως βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο και συμμετέχοντας στο iron Erasmus challenge όπου γυμναστήκαμε ομαδικά στα καταπράσινα τοπία της Σλοβενίας . Επιπλέον, πήραμε μέρος και σε ένα πρωτόγνωρο για μας άθλημα, αρκετά δημοφιλές σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, το orientation run, στο οποίο χωρισμένοι σε ομάδες, καλούμασταν να βρούμε μια σειρά από σημαδεμένα σημεία, διασκορπισμένα σε ένα μεγάλο πάρκο, με νικήτρια τη γρηγορότερη ομάδα.

Ένα άλλο κομμάτι που εξασκήσαμε ήταν τα debate workshops, όπου αναπτύξαμε τις επιχειρηματολογικές μας ικανότητες, μάθαμε πως πραγματοποιείται ένα debate και νιώσαμε για λίγο σαν ομιλητές που υποστήριζαν τις ιδέες τους μπροστά στην κριτική επιτροπή!

Η κάθε βραδιά στη Σλοβενία ήταν μοναδική και την περιμέναμε με ανυπομονησία ,αφού κάθε βράδυ μαγείρευε και μας έκανε το τραπέζι και μια διαφορετική χώρα! Γαλλία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Ελλάδα επιδείξαμε τις μαγειρικές μας ικανότητες και κάθε μέρα γευόμασταν και διαφορετικές γεύσεις.

Το χαρακτηριστικό της πολυπολιτισμικότητας υπήρχε στον αέρα συνέχεια καθώς όλοι ενδιαφερόμασταν να μάθουμε τη γλώσσα άλλων χωρών αλλά και να ακούσουμε την μουσική τους. Όλες οι εθνικότητες έγιναν ένα και κάτι που ποτέ κάνεις μας δεν θα ξεχάσει είναι ότι, παρόλο που οι μέρες ήταν λίγες, καταφέραμε να δεθούμε όλοι σαν μια αληθινή ομάδα, σαν μια οικογένεια και καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει διαφορά, αλλά μόνο διαφορετικότητα!

From sLOVEnia  : Δημήτρης, Αλέξανδρος, Ευαγγελία, Μαρία, Δημήτρης

 

και ζορμπάς.. με φόντο τα βουνά της Σλοβενίας… 🙂

 

https://drive.google.com/file/d/1FdAXXxFlwCVeCqLUdRHmlkZ9CwK7QjT9/view