Κάτι διαφορετικό είχαν οι φετινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Νέων Μουδανιών «Ο Φάρος», στο πλαίσιο της Γιορτής Σαρδέλας 2018. Κάτι από Ευρώπη!

Κι αυτό γιατί οι 20 νέοι εθελοντές από τη Σλοβενία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Ιταλία, που φιλοξενήθηκαν για 1 μήνα στην πόλη μας μέσω το προγράμματος ERASMUS+, όχι μόνο βοήθησαν σημαντικά στην υποστήριξη και οργάνωση των εκδηλώσεων αλλά δώσανε το δικό τους δημιουργικό παλμό και χρωματίσανε τις δράσεις με χαμόγελο και ζωντάνια!

Θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία για το θέμα της ρύπανσης των θαλασσών, δημιούργησαν ένα ευφάνταστο και συγκινητικό flashmob, το οποίο παρουσίασαν στο κοινό την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, ενώ δημιούργησαν και τα δικά τους ενημερωτικά poster, παρουσιάζοντας το μέγεθος του προβλήματος της μόλυνσης των ωκεανών και πρότειναν απλές, καθημερινές λύσεις!

Ακόμη, βοήθησαν τα μικρά παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση «Κτίσματα στην άμμο» να φτιάξουν τα δικά τους κάστρα, συμμετείχαν στην Ποδηλατοπορεία που διοργάνωσε ο Π.Σ. Ο Φάρος στην περιοχή των Ελαιώνων, και κάλεσαν μικρούς και μεγάλους να παίξουν μαζί τους παραδοσιακά παιχνίδια από τις χώρες τους στην Κεντρική Πλατεία των Νέων Μουδανιών.

Τέλος, κάθε βράδυ βοηθούσαν ενεργά στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Ανοιχτό Θέατρο και την ημέρα της Γιορτής της Σαρδέλας, ήταν στην «πρώτη γραμμή», συνεισφέροντας σημαντικά με το χαμόγελο και τη θετική τους διάθεση!

Το You in Europe, που υλοποίησε τη δράση European Voluntary Service μέσω της οποίας φιλοξενήθηκαν οι εθελοντές, ευχαριστεί θερμά την Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Σ. «Ο Φάρος» για την επιτυχημένη αυτή συνεργασία, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για του χρόνου!

Και φυσικά δεν γίνεται να μην ευχαριστήσουμε τους εθελοντές έναν έναν ξεχωριστά, που για 1 μήνα δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό, αποδεικνύοντας πως οι δυνατές και δημιουργικές ομάδες δεν υπολογίζουν γλωσσικά, φυλετικά και πολιτιστικά σύνορα!

Francesco, Luigia, Stefania, Eliana, Annarita, Lorena, Alicia, Ricardo, Cristobal, Angel, Costa, Marylin, Magdalena, Osman, Zanhita, Filip, Aljiosa, Sara, Janja, Katja… thank you for everything guys!!!

YOU ARE JUST AMAZING!!!