Μια ομάδα 6 ατόμων συναντηθήκαμε στη Μάλαγα της Ισπανίας με τις αντίστοιχες ομάδες έξι άλλων χωρών για την υλοποίηση του προγράμματος ανταλλαγής Sport 4 Inclusion. Οι διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες δεν αποτέλεσαν τροχοπέδη για μια ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ μας. Οι αρκετές «αναποδιές» που μας έλαχαν σε προσωπικό επίπεδο τον καθένα μας, δεν μας στέρησαν το κέφι για τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα.

Όλοι οι συμμετέχοντες συνεργαστήκαμε άψογα. Εποικοδομητικές συζητήσεις, ανταλλαγή σκέψεων, energizers, παιχνίδια, διαδραστικά workshops διεύρυναν την αντίληψή μας για το θέμα της αναπηρίας και συνειδητοποιήσαμε πως δεν υπάρχει αναπηρία, που να εμποδίσει κάποιον να συμμετάσχει ενεργά σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα και να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε ομάδα. Ο στόχος του προγράμματος επιτευχθεί και είναι στο χέρι μας να μεταλαμπαδεύσουμε την εμπειρία μας.

Φυσικά πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής δεν ξεχάσαμε να βάλουμε στη βαλίτσα μας την πολύ φιλική ατμόσφαιρα και τα χαμόγελα που εισπράξαμε.

Χριστίνα-Άννα- Δήμητρα- Άγγελος- Άρης- Carlos

Ακολουθούν συνεντεύξεις συμμετεχόντων σε ένα blog που έφτιαξαν οι ίδιοι την τελευταία μέρα του προγράμματος

https://sport4inclusion.wordpress.com/