Το You in Europe ξαναχτυπά!
Και σας προσκαλεί σε δυο μοναδικές βραδιές κάτω από τα αστέρια γεμάτες σινεμά και μαγεία από την Ιβηρική Χερσόνησο…
«IBERIAN MOVIE NIGHTS»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ο Λαβύρινθος του Πάνα (2006) // Ισπανική ταινία σε σκηνοθεσία Guillermo del Toro
Ισπανία, 1944. Στις απαρχές του φρανκικού καθεστώτος, μια 10χρονη ζει στο δάσος με τη μητέρα της και τον πατριό της, λοχαγό στο στρατό του Φράνκο. Αδυνατώντας να ξεφύγει από την απωθητική πραγματικότητα, ανακαλύπτει έναν λαβύρινθο τον οποίο διαφυλάττει ο Παν. Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο φυλακίζει το βλέμμα μας με τη δημιουργία ενός ανατριχιαστικού σύμπαντος εικόνων και ρεαλισμού, και ξάνει τα συναισθήματα με μια αντισυμβατική ιστορία μοναξιάς και διαφθοράς. Μια από τις πρωτότυπες ταινίες της δεκαετίας. Όσκαρ φωτογραφίας, σκηνικών, και μακιγιάζ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ
«Aniki Bóbó» (1942) // Πορτογαλική ταινία σε σκηνοθεσία Manoel de Oliveira
To «Aniki Bóbó» είναι μία σπάνια πορτογαλική ταινία που δεν προβλήθηκε στη χώρα μας. Ο τίτλος της μπορεί να μεταφραστεί ως «Α μπε μπα μπλομ». Η ιστορία διαδραματίζεται στο Πόρτο του 1945, δίπλα στις όχθες του ποταμού Douro. Μια συμμορία παιδιών δέχεται στα μέλη της τον Carlitos, ένα ντροπαλό παιδί που ερωτεύεται την Terezinha, το μόνο κορίτσι της συμμορίας. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν αποκαλύπτεται ότι και ο Eduardo, ο αρχηγός της συμμορίας είναι ερωτευμένος μαζί της… Ένας ύμνος στα παιδικά μας χρόνια, στις σκανδαλιές που σίγουρα είχαμε κάνει, στα πρώτα μας αθώα φλερτ και σε ό,τι έχουμε ζήσει μικροί και κοντεύουμε να ξεχάσουμε…

Πριν από την έναρξη των ταινιών, ο Tiago Reis από την Πορτογαλία και ο Carlos Fuentes από την Ισπανία, εθελοντές του προγράμματος EVS στα Νέα Μουδανιά, θα μας ταξιδέψουν στην κουλτούρα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της κάθε χώρας… και όλα αυτά κάτω από το φως του φεγγαριού, σε ένα ανοιχτό event για το κοινό, στην παραλία των Νέων Μουδανιών.

Που;
Στην παραλία μπροστά από τα διαμερίσματα Bambola!

Ώρα έναρξης: 21:00
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

*Οι ταινίες είναι κατάλληλες για άτομα άνω των 15 ετών.