Είναι νέοι, είναι ωραίοι και είναι… και οι πρώτοι! Οι πρώτοι EVS εθελοντές που φιλοξενεί το You in Europe, ως hosting organisation!

Ο 23χρονος Tiago Reis από την Πορτογαλία και ο 26χρονος Carlos Fuentes από την Ισπανία, βρίσκονται στην πόλη μας ήδη από την 1 Απριλίου, και για έναν ολόκληρο χρόνο θα ζήσουν την εμπειρία της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS) του προγράμματος Erasmus+, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής!

Οι δύο δικαιούχοι του προγράμματος θα απασχοληθούν εθελοντικά σε φορείς και ιδρύματα της περιοχής, όπως το Κ.Δ.Α.Π Νέων Μουδανιών, το Κ.Δ.Α.Π ΑΜΕΑ Πορταριάς, τα ΚΑΠΗ Νέων Μουδανιών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φάρος, την ομάδα volley ΠΟΜ Μουδανιών και στις δράσεις διάχυσης του προγράμματος ERASMUS+ του You in Europe.

Ο Carlos, απόφοιτος του τμήματος Διεθνούς Εμπορίου του Πανεπιστημίου της Cordoba και ο Tiago, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Πόρτο, μαθαίνουν ήδη τα πρώτα τους ελληνικά και ευελπιστούν μέσα από την εθελοντική τους εργασία στους παραπάνω φορείς να προσφέρουν τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία, διευρύνοντας ταυτόχρονα τις δεξιότητές και τις γνώσεις τους, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος.

Εμείς τους ευχόμαστε ολόψυχα η παραμονή τους στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην πόλη μας να είναι γεμάτη εποικοδομητικές εμπειρίες και καλούμε τους κατοίκους της περιοχής μας να τους αγκαλιάσουν και να τους υποδεχτούν με τη ζεστασιά και την εγκαρδιότητα που μας χαρακτηρίζουν ως Έλληνες!