Είσαι νέος, 18-25, λατρεύεις τη μουσική και πάντα σου άρεσε να κάνεις τα πράγματα… διαφορετικά; Τότε αυτή η Ανταλλαγή Νέων είναι για σένα!

Re-musit Youth Exchange!
Φτιάχνουμε μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά, αυτοσχεδιάζουμε, τζαμάρουμε και… «την ακούμε» διαφορετικά!

Πότε; 19-28 Μαΐου, 2017
Που; Στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής!
Ποιοι; 36 συμμετέχοντες από Ελλάδα, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ισπανία, Πολωνία και Ρουμανία, 18-25 ετών (5 άτομα+1 leader από κάθε χώρα)

Γιατί;
Γιατί η μουσική ενώνει ανθρώπους, πολιτισμούς, παραδόσεις! Γιατί είναι ωραίο να αυτοσχεδιάζεις και να φτιάχνεις μουσική από το τίποτε… Γιατί είναι ωραίο να γνωρίζεις νέους ανθρώπους! Γιατί τίποτε δεν πάει χαμένο!  Και γιατί, στην τελική, όλα είναι μουσική!

Για 10 μέρες, 36 νέοι και νέες από όλη την Ευρώπη, υπό τον συντονισμό της μουσικού Γιούλας Μιχαήλ θα γνωριστούν, θα συνεργαστούν, και θα δημιουργήσουν από κοινού τα πιο ξεχωριστά και «φευγάτα» μουσικά όργανα, από ανακυκλώσιμα υλικά και σκουπίδια. Στόχος του project είναι να σκηνοθετήσουν τη δική τους μουσική παράσταση, που θα την παρουσιάσουν σε ένα ανοιχτό προς το κοινό event στα Νέα Μουδανιά.

Μέσα από μεθόδους μη τυπικής εκπαίδευσης, όπως μουσικά workshops, role plays, διαδραστικά εργαστήρια και υπαίθριες δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν την μουσική ως παγκόσμια και οικουμενική γλώσσα και θα δημιουργήσουν γέφυρες επικοινωνίας μέσα από αυτοσχεδιασμούς και μουσικά παιχνίδια. Έτσι, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να συνταξιδέψουν μέσα από τον ανεξάντλητο κόσμο της μουσικής. Επιπλέον, μέσα από την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών θα προσεγγίσουν το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος, κάνοντας έναν βήμα προς την κατεύθυνση της αυτάρκειας και της οικολογικής υπευθυνότητας.

Στην ανταλλαγή θα συμμετέχουν τόσο άτομα που κατέχουν γνώσεις μουσικής και παίζουν ήδη κάποιο μουσικό όργανο, όσο και άτομα που δεν έχουν τις αντίστοιχες γνώσεις, αλλά ενθουσιάζονται με τη μουσική και θα ήθελαν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση.

H ανταλλαγή θα λάβει μέρος στα καταπράσινα και φιλόξενα bungalows Bambola, στην Παραλία των Νέων Μουδανιών. (http://www.booking.com/hotel/gr/bambola.el.html)

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Erasmus+ και καλύπτει διαμονή και πλήρη διατροφή. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Εάν σε ενδιαφέρει να συμμετέχεις σε αυτή την τόσο ξεχωριστή ανταλλαγή, δεν έχεις παρά να συμπληρώσεις τη αίτηση συμμετοχής στο παρακάτω link μέχρι την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017.

https://goo.gl/forms/4OjlDEQBqNSE1bLl1

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο youineurope@gmail.com