Είμαστε η Τζίνα και η Ισιδώρα, φίλες κ συνάδελφοι…

Από τη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης της Αμυμώνης στην Αθήνα βρεθήκαμε στο Εδιμβούργο, στον οργανισμό Leonard Cheshire Disability μέσω του προγράμματος Erasmus+. Κάναμε αίτηση και τυχαία μας δέχθηκαν και τις δύο στον ίδιο φορέα, κι έτσι ξεκινήσαμε να ετοιμάζουμε βαλίτσες γεμάτες ενθουσιασμό γι’αυτή τη νέα εμπειρία!

Κι είμαστε εδώ 4 μήνες αργότερα, με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό κ γεμάτες με εμπειρίες.

Δουλεύοντας ήδη στην Ελλάδα με άτομα με πολλαπλές αναπηρίες, συνειδητοποιήσαμε πως ο εθελοντισμός στο Leonard Cheshire Disability μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε από μια άλλη οπτική τις διαφορετικές ανάγκες των ανθρώπων, να ανακαλύψουμε νέους τρόπους αλληλεπίδρασης μαζί τους και να δημιουργήσουμε δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης κ προσφοράς.

Ζούμε και απολαμβάνουμε αυτή την εμπειρία στο Εδιμβούργο, μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις, όπου μέσα σε μια μέρα μπορείς να δεις και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Δεν αποκαλείται τυχαία η “Αθήνα του βορρά”, αφού υπάρχουν τόσες ομοιότητες κ εμείς νιώθουμε άλλο τόσο οικεία, σαν να είμαστε σπίτι μας.

Αυτή την εμπειρία δε θα τη ζούσαμε χωρίς τη φοβερή ομάδα του οργανισμού You in Europe, που μας στηρίζει από την πρώτη μέρα κ τους ευχαριστούμε γι’αυτό.

Από τα πιο σημαντικά που μάθαμε εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και πια το ενστερνιζόμαστε…
“Do your little bit of good wherever you are. It is those little bit of good put together that overwhelm the world”.

Ισιδώρα Ρεντίφη, Τζίνα Σταθοπούλου