28 Νοέμβρη λοιπόν και το You In Europe μας έστειλε σε ένα πολύ όμορφο ταξίδι σε μία περιοχή που δύσκολα επισκέπτεσαι αν δεν έχεις μάθει πολλά για αυτήν…

Στα πρόθυρα του χειμώνα ξεκινήσαμε από τη Θεσσαλονίκη για ένα πανέμορφο νησάκι της Μεσογείου με πλούσια ιστορία και διάσημο για τα δάση και τις παραλίες του. Φτάνοντας νύχτα στο Κάλιαρι και μετά από κάποιες βασανιστικές ώρες στο αεροδρόμιο της Ρώμης σύντομα ανακαλύψαμε το μυστήριο της Σαρδηνίας καθώς διασχίσαμε το μισό νησί με το λεωφορείο μέσα στη νύχτα. Έκτοτε ξεκίνησε ένα πολύ όμορφο ταξίδι για εμάς ..άνθρωποι φιλικοί και φιλόξενοι βρέθηκαν στο δρόμο μας καθώς για 5 μέρες ζήσαμε πολλά μαζί και ανταλλάξαμε απόψεις ιδέες και προτάσεις για ένα μείζον θέμα που εξαπλώνεται στην Ευρώπη στις μέρες μας,την μετανάστευση είτε με την συμβατική μορφή είτε με την μορφή εξαναγκασμού υπό το φόβο του πολέμου.Για 5 μέρες μάθαμε πολλά για την νοοτροπία πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα της νεολαίας, και όχι μόνο, της Τσεχίας,της Πολωνίας,της Σλοβενίας,της Σλοβακίας,των Σκοπίων,της Λιθουανίας,της Εσθονίας,της Ρουμανίας,της Τουρκίας,της Βουλγαρίας και φυσικά της οικοδέσποινας Ιταλίας.

Φυσικά συνδυάσαμε την διασκέδαση σε ένα μεγάλο βαθμό όπως και την εξερεύνηση καθώς μέναμε μέσα στην γραφική πόλη του Οριστάνο, γνωστό ως θερινό θέρετρο, το οποίο είχε ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες κάτι το ποίο βεβαία δεν πτόησε κανέναν από εμάς…Είχαμε τη θέληση,τη δίψα και την άνεση να γνωρίσουμε τις ομορφιές του τόπου, νέα άτομα και να ξανασυναντήσουμε άτομα που γνωρίσαμε σε προηγούμενα πρότζεκτ.

Ένα πολύ όμορφο ταξίδι από το οποίο γυρίσαμε γεμάτοι με γνώσεις,εμπειρίες αλλά και αναμνήσεις και σίγουρα ανυπομονούμε για το επόμενο. Ως συνήθως το πιο όμορφο ταξίδι είναι πάντα αυτό που βρίσκεται στο μέλλον και περιμένει να το υλοποιήσουμε.

Κώστας, Χριστίνα