Τριανταφυλλιά Τσακίρη

EVS “Learn Your Future”, Pontevedra-Ισπανία

Καλοκαίρι 2015: Αφού έχω τελειώσει τις σπουδές μου και ψάχνω για ένα χρόνο δουλειά χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αποφασίζω ότι θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό, να προσφέρω, να γνωρίσω κόσμο, να ταξιδέψω και να εκπληρώσω επιτέλους το μεγάλο μου όνειρο, να ζήσω στην Ισπανία! Κάπως έτσι έκανα την αίτησή μου για να πάω στην άγνωστη μέχρι τότε Pontevedra, για έναν ολόκληρο χρόνο.
Χειμώνας 2016: Έχει λίγες μέρες που επέστρεψα από την, αγαπημένη μου πλέον, Pontevedra. Πέρασε ένας χρόνος γεμάτος με έντονα συναισθήματα, καινούργιες εμπειρίες, πολλές ιστορίες και φωτογραφίες και ακόμη περισσότερους ανθρώπους που έδωσαν χρώμα στη ζωή μου. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο δούλεψα στη φύση, με νέους, με παιδιά και με άτομα με αναπηρίες, και χωρίς να υπερβάλλω άνοιξε ένας κόσμος μπροστά μου, μου δόθηκαν ευκαιρίες να κάνω πράγματα που ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα κάνω αλλά ούτε καν ότι μπορούσα να κάνω. Επιπλέον, μου δόθηκε η ευκαιρία να εμπλουτίσω και να επεκτείνω τις γνώσεις μου στον ιδιαίτερο τομέα μου, την Παιδαγωγική. Επίσης, έλυσα προβλήματα στο εργασιακό μου περιβάλλον, στο σπίτι με τους συγκατοίκους μου, ταξίδεψα με ελάχιστο προϋπολογισμό, έμαθα να μιλάω μια γλώσσα με την τοπική προφορά!

Όλα αυτά έρχονται να κλείσουν με τους ανθρώπους που γνώρισα. Οι συγκάτοικοί μου, οι συνεργάτες μου, οι οποίοι πλέον είναι φίλοι μου και οργανώνουμε μελλοντικές συνεργασίες και ταξίδια.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι γνώρισα καλύτερα τον εαυτό, τα θέλω μου και τις ανάγκες μου. Γιατί αυτό κάνει ένα εθελοντικό πρόγραμμα. Σου δίνει την ευκαιρία να μάθεις χωρίς να το αντιληφθείς, προσθέτει στο προσωπικό σου λεύκωμα μια εμπειρία μοναδική, μια εμπειρία ζωής!

Τριανταφυλλιά Τσακίρη