Ποιος φοβάται… την ανεργία; Σίγουρα όχι όποιος αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της ζωής του με τόλμη, καινοτόμες ιδέες και πάνω απ’ όλα, δημιουργικότητα! Αυτό ήταν το αισιόδοξο μήνυμα που προέκυψε από το σεμινάριο Unafraid of Unemployment, που διοργανώσαμε στη Θεσσαλονίκη από τις 18 έως τις 25 Απριλίου 2015, στο ξενοδοχείο Βεργίνα. Μέσα από workshops, παιχνίδια, role games, αφηγήσεις και άλλες μεθόδους της μη τυπικής μάθησης 28 συμμετέχοντες από Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Λιθουανία, Ρουμανία και Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα πολυπολιτισμικό εντευκτήριο ιδεών για το μείζον θέμα της ανεργίας, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές, ιδέες και λύσεις, να εμπνεύσουν και να εμπνευστούν.

Στο Creative Walk που διοργανώθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη της πλατφόρμας Handpeak (www.handpeak.gr) η οποία συγκεντρώνει στους κόλπους της τις πιο δραστήριες δημιουργικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, οι νέοι επιχειρηματίες μας φιλοξένησαν στους χώρους τους και μοιράστηκαν μαζί μας την εμπειρία από το εγχείρημά τους, συζητώντας για τις δυσκολίες που συνάντησαν αλλά και για την επιμονή τους που τους οδήγησε τελικά στην επιτυχία.

Your photo, your choice, your voice.

Με τις φωτογραφικές μηχανές ανά χείρας, οι συμμετέχοντες αποτύπωσαν με τον πιο δημιουργικό τρόπο τις διαφορετικές διαστάσεις του φαινομένου της ανεργίας, απαθανατίζοντας με το φακό τους στιγμιότυπα της καθημερινότητας στην πόλη όπου η ανεργία άλλοτε πρωταγωνιστεί, άλλοτε υπονοείται, άλλοτε υπονομεύει το σκηνικό και άλλοτε υπονομεύεται από αυτό. Οι 25 ξεχωριστές φωτογραφίες που προέκυψαν από το εργαστήριο με τίτλο «Photovoice» φιλοξενήθηκαν στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας που έλαβε χώρα στο μπαρ Σάρωθρον στα Λαδάδικα την Παρασκευή 27 Απριλίου, γιορτάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ολοκλήρωση αυτού του δημιουργικού σεμιναρίου.

Σε αυτό το χαρούμενο κλίμα, γιορτάσαμε και τα τρίτα μας γενέθλια παρέα με παλιούς και νέους αγαπημένους μας φίλους και συμμετέχοντες… Και σβήσαμε τα κεράκια μας γεμάτοι δύναμη και ενέργεια για ακόμη περισσότερα όμορφα πράγματα… γεμάτοι όνειρα και σχέδια για το μέλλον!

Γιατί, κανείς δεν μπορεί να σταματήσει μια καλή ιδέα!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες συμμετέχοντες που συμμετείχαν ενεργά και ουσιαστικά στο project καθώς και στο καλύτερο support group που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε: Έλσα, Βαγγέλη, Ειρήνη, Χριστίνα, Έυη!

DSC01509 DSC01498 DSC0166910421336_427641007403703_4304315005607173632_nDSC01388 DSC01362 _DSC5256 SONY DSC SONY DSC SONY DSC DSC02496 DSC01305

We are unafraid… and we like it!