To You in Europe διαχειρίζονται ο Βασίλης, η Γιάννα, ο Γρηγόρης και η Σταυρούλα. Ωστόσο το You in Europe είναι όλοι οι άνθρωποι του,
οι εθελοντές του, οι φίλοι του και όσοι μοιράζονται εμπειρίες και όμορφες στιγμές μέσα από αυτό. Χάρη στην τόσο δραστήρια και δημιουργική ομάδα των εθελοντών που μας πλαισιώνουν, μπορούμε και κάνουμε όλες τις ιδέες μας, τα όνειρά μας και τους στόχους μας, πραγματικότητα!

Ιωάννα Θωμοπούλου – Υπεύθυνη Διαχείρισης Εθελοντών, Project Coordinator

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε και το ΜΒΑ (Master in Business Administration) στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ασχολείται με τα Ευρωπαικά προγράμματα από το 2009 και έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα Erasmus+, Europe for the Citizens και Twinning Cities καθώς και σε πολλά σεμινάρια και δράσεις κατάρτισης για τη νεολαία και τη μη τυπική εκπαίδευση. Μέσα από τον κόσμο του You in Europe μοιράζεται τη χαρά της δημιουργίας, της επικοινωνίας, της προσφοράς και της δια βίου μάθησης.

Γρηγόρης Κυριακού – Υπεύθυνος Ευρωπαικής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS), Project Coordinator

Είναι απόφοιτος του τμήματος αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και ασχολήθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια με τα προγράμματα της Ε.Ε. που αφορούν την άτυπη μάθηση στον τομέα της νεολαίας. Εργάστηκε στο Δήμο Κιλκίς για 11 χρόνια εκ των οποίων τα 9,5 στον τομέα της νεολαίας (υπεύθυνος ίδρυσης & δράσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων) και τα υπόλοιπα ως ειδικός συνεργάτης Δημάρχου με παράλληλη συμμετοχή στον Οργανισμό Πολιτισμού. Διετέλεσε υπεύθυνος διαχειριστικής επάρκειας τύπου Β και Γ (ΕΛΟΤ 1429) σε φορέα ΑμεΑ ενώ συνεχίζει και ασχολείται με ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τα ΑμεΑ. Κατέχει πιστοποιημένη (από τον Ε.Ο.Δ.Δ., το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) γνώση στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τη διοίκηση έργου ενώ παράλληλα είναι καταχωρημένος στο μητρώο εκπαιδευτών του Λ.Α.Ε.Κ. Το You in Europe είναι το όχημα για το ταξίδι στην Ιθάκη… το ταξίδι των εμπειριών, της γνώσης, των διαφορετικών ανθρώπων.

Σταυρούλα Παγώνα  – Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Project Coordinator

Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και για πολλά χρόνια εργάστηκε ως κειμενογράφος στο δημιουργικό τμήμα μεγάλων διαφημιστικών εταιριών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Όταν γνώρισε τον κόσμο του Erasmus+ βρήκε τι θέλει να κάνει όταν μεγαλώσει. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και δράσεις κατάρτισης για τη νεολαία και τη μη τυπική εκπαίδευση, συνδυάζοντας τη φιλομάθειά της με την αγάπη της για τα ταξίδια. Ασχολείται με τη στιχουργική και αγαπάει κάθε μορφή έκφρασης μέσω της τέχνης. Μέσω τουYou in Europe θέλει να εμπνεύσει και να εμπνευστεί, δημιουργώντας ευκαιρίες επικοινωνίας, μάθησης και συνεργασίας για όλους.

Βασίλης Στούλος –  Υπεύθυνος Δικτύωσης & Διεθνών Σχέσεων, Project Coordinator

Σπούδασε Τεχνολόγος Γεωπόνος αλλά ποτέ δεν αγάπησε τη γεωπονία σαν επάγγελμα. Άλλαξε κατεύθυνση και σπούδασε Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ ενώ κατέχει και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων. Επίσης είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων. Από μικρός αγαπούσε τα ταξίδια, ένας λόγος που τον οδήγησε στην οικογένεια του Erasmus +. Ο βασικότερος όμως είναι πως του αρέσει να αφουγκράζεται τους νέους ανθρώπους, τις ανησυχίες τους, τα χαμόγελά τους, τις στεναχώριες, τα όνειρά τους… Πιστεύει σε μια ανθρωποκεντρικότερη Ευρώπη με περισσότερο χαμόγελο και χώρο στον άνθρωπο και κυρίως στους νέους, κάτι που προσπαθεί να πετύχει μέσα από τα προγράμματα που υλοποιεί το You in Europe.

Έλσα Λαδά – Ενεργό μέλος και μέντορας EVS

Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σταθμός στην πορεία της ήταν η γνωριμία της με το πρόγραμμα Erasmus+, οι αμέτρητες συμμετοχές σε ανταλλαγές νέων και σεμινάρια, αλλά κυρίως η συμμετοχή της στο πρόγραμμα της Ευρωπαικής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS) για 1 χρόνο στην Πορτογαλία. Εκεί εργάστηκε εθελοντικά σε κοινωνικές υπηρεσίες για διάφορες ηλικιακές ομάδες και γνώρισε τον κόσμο της μη τυπικής εκπαίδευσης! Μέσα από το You in Europe επιδιώκει να μαθαίνει περισσότερα τόσο γι’ αυτήν, όσο και για ανθρώπους με διαφορετικό background, κουλτούρα και πολιτισμό.