Οι 4 νέοι εθελοντές μας, είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση!
Νέοι, δραστήριοι και… ωραίοι, θα βοηθήσουν σημαντικά την τοπική μας κοινωνία!
H Maria από την Ισπανία, η Sofia από την Ιταλία, η Natalia από την Πολωνία και ο Pedro από την Πορτογαλία, θα προσφέρουν το χρόνο τους, τις γνώσεις τους και την θετική τους διάθεσή στα τμήματα βόλεϊ και ποδοσφαίρου του ΠΟΜ, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Δημοτικής Επιχείρησης, σε δράσεις βελτίωσης της εικόνας της πόλης μας αλλά και στις εκδηλώσεις και στις δράσεις του οργανισμού μας.
Κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι η προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού, η ενίσχυση της κινητικότητας των νέων στην Ευρώπη, η ανταλλαγή ιδεών μεταξύ ατόμων από διαφορετικά κοινωνικά, πολιτισμικά, φυλετικά και θρησκευτικά περιβάλλοντα, η καλλιέργεια της πολυ-πολιτισμικής συνείδησης, ο ανοιχτός διάλογος και η προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη, μέσα από μεθόδους μη τυπικής εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα, που υλοποιείται για 4η συνεχή χρονιά από τoν οργανισμό μας, θα διαρκέσει για 1 χρόνο, και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ε.Έ. και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.
Σήμερα οι 4 εθελοντές μας πραγματοποίησαν συνάντηση γνωριμίας με το Δήμαρχο της Νέας Προποντίδας, κ. Μανώλη Καρρά, ο οποίος τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, και δήλωσε την αμέριστη υποστήριξή του στο εθελοντικό τους έργο.