Ποιοί Είμαστε;

Το You in Europe είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία, που εδρεύει στη Βόρειο Ελλάδα. Σε πρώτη ανάγνωση… Γιατί στην ουσία, το You in Europe είναι ένας χώρος ιδεών, ένα πολυδιάστατο κοινωνικό σώμα, που απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν τη δια βίου μάθηση.

Ποιοί Είμαστε;

Το You in Europe είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία, που εδρεύει στη Βόρειο Ελλάδα.
Σε πρώτη ανάγνωση… Γιατί στην ουσία, το You in Europe είναι ένας χώρος ιδεών, ένα πολυδιάστατο κοινωνικό σώμα, που απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν τη δια βίου μάθηση.
Στο «You in Europe» πιστεύουμε πώς ο καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία, με πρόσφορο τρόπο, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή μέσω της ανάπτυξης σε προσωπικό επίπεδο. Έτσι δημιουργούμε προγράμματα που απευθύνονται σε όλους, τα οποία μέσα από τη μη τυπική εκπαίδευση και τη βιωματική μάθηση, δίνουν στον καθένα την ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του κοινωνικού γίγνεσθαι. Μέσα από τα μονοπάτια της αλληλεγγύης, της ενότητας και της δημιουργικής συμμετοχής μαθαίνουμε, επικοινωνούμε, συνεισφέρουμε. To «You in Europe» διαχειρίζονται ο Βασίλης, η Γιάννα, ο Γρηγόρης και η Σταυρούλα. Ωστόσο το «You in Europe» είναι όλοι οι άνθρωποι του, οι εθελοντές του, οι φίλοι του και όσοι μοιράζονται εμπειρίες και όμορφες στιγμές μέσα από αυτό.

Τι κάνουμε;

Προσφέρουμε συνεχώς κίνητρα σε νέους, ενήλικες, κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες να ταξιδέψουν, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να εξελιχθούν μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες μη τυπικής εκπαίδευσης. Πώς; Μέσα από το Erasmus+ 2014-2020, το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό. Όλες οι δράσεις που υλοποιούμε στο πλαίσιο του Erasmus+, δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να σπουδάσουν, να επιμορφωθούν, να αποκτήσουν επαγγελματική πείρα και να εργαστούν εθελοντικά στο εξωτερικό. Και όλα τα παραπάνω δωρεάν ή με ελάχιστο κόστος, αφού οι δράσεις είναι επιδοτούμενες από την Ε.Ε.

To You in Europe διαχειρίζονται ο Βασίλης, η Γιάννα, ο Γρηγόρης και η Σταυρούλα. Ωστόσο το You in Europe είναι όλοι οι άνθρωποι του,
οι εθελοντές του, οι φίλοι του και όσοι μοιράζονται εμπειρίες και όμορφες στιγμές μέσα από αυτό. Χάρη στην τόσο δραστήρια και δημιουργική ομάδα των εθελοντών που μας πλαισιώνουν, μπορούμε και κάνουμε όλες τις ιδέες μας, τα όνειρά μας και τους στόχους μας, πραγματικότητα!

Ιωάννα Θωμοπούλου – Υπεύθυνη Συντονισμού Εθελοντών, Project Manager

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε και το ΜΒΑ (Master in Business Administration) στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ασχολείται με τα Ευρωπαικά προγράμματα από το 2009 και έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα Erasmus+, Europe for the Citizens και Twinning Cities καθώς και σε πολλά σεμινάρια και δράσεις κατάρτισης για τη νεολαία και τη μη τυπική εκπαίδευση. Μέσα από τον κόσμο του You in Europe μοιράζεται τη χαρά της δημιουργίας, της επικοινωνίας, της προσφοράς και της δια βίου μάθησης.

Γρηγόρης Κυριακού – Υπεύθυνος Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης E.S.C, Project Manager

Με σπουδές στον τομέα των ανθρωπιστικών επιστημών και μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη διοίκηση ανθρωπίνων πόρων, διαθέτει αποδεδειγμένη εμπειρία στην αναζήτηση και εισροή χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων και στην επίτευξη στόχων, μέσω της δυναμικής των ομάδων που συντονίζει και συνεργάζεται. Ασχολήθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια με προγράμματα της Ε.Ε. στον τομέα της νεολαίας αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση ως υπεύθυνος ίδρυσης & δράσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Κιλκίς και του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων καθώς και στον τομέα του πολιτισμού. Έχει διατελέσει υπεύθυνος διαχειριστικής επάρκειας (ΕΛΟΤ 1429) σε φορέα ΑμεΑ ενώ συνεχίζει και ασχολείται με ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τον τομέα της αναπηρίας. Είναι πιστοποιημένος στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τη διοίκηση έργο, ενώ παράλληλα είναι εκπαιδευτής του Λ.Α.Ε.Κ. Το You in Europe είναι το όχημα για το ταξίδι στην Ιθάκη… το ταξίδι των εμπειριών, της γνώσης, των διαφορετικών ανθρώπων.

Σταυρούλα Παγώνα  – Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προβολής, Project Manager

Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και για πολλά χρόνια εργάστηκε ως κειμενογράφος στο δημιουργικό τμήμα μεγάλων διαφημιστικών εταιριών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Όταν γνώρισε τον κόσμο του Erasmus+ βρήκε τι θέλει να κάνει όταν μεγαλώσει. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και δράσεις κατάρτισης για τη νεολαία και τη μη τυπική εκπαίδευση, συνδυάζοντας τη φιλομάθειά της με την αγάπη της για τα ταξίδια. Έχει εκδώσει παιδικά βιβλία και τραγούδια, και αγαπάει κάθε μορφή έκφρασης μέσω της τέχνης. Μέσω του You in Europe θέλει να εμπνεύσει και να εμπνευστεί, δημιουργώντας ευκαιρίες επικοινωνίας, μάθησης και συνεργασίας για όλους.

Βασίλης Στούλος –  Υπεύθυνος Δικτύωσης και Διεθνών Σχέσεων, Project Manager

Σπούδασε Τεχνολόγος Γεωπόνος αλλά ποτέ δεν αγάπησε τη γεωπονία σαν επάγγελμα. Άλλαξε κατεύθυνση και σπούδασε Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ ενώ κατέχει και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων. Επίσης είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων. Από μικρός αγαπούσε τα ταξίδια, ένας λόγος που τον οδήγησε στην οικογένεια του Erasmus +. Ο βασικότερος όμως είναι πως του αρέσει να αφουγκράζεται τους νέους ανθρώπους, τις ανησυχίες τους, τα χαμόγελά τους, τις στεναχώριες, τα όνειρά τους… Πιστεύει σε μια ανθρωποκεντρικότερη Ευρώπη με περισσότερο χαμόγελο και χώρο στον άνθρωπο και κυρίως στους νέους, κάτι που προσπαθεί να πετύχει μέσα από τα προγράμματα που υλοποιεί το You in Europe.

Igor Niemyjski – Μέντορας Εθελοντών, Project Coordinator

Ο Igor κατάγεται από την Πολωνία, και υπήρξε εθελοντής στο You in Europe για 1 χρόνο, μέσω της δράσης European Voluntary Service του προγράμματος Erasmus+. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Διπλωματία στο Πανεπιστήμιο Nicolaus Copernicus στο Toruń (Πολωνία) και ειδικεύτηκε στην ιστορία της Αρμενίας και της Μέσης Ανατολής. Στο You in Europe εργάζεται ως μέντορας των εθελοντών και project coordinator. Έχει πάθος με τη μουσική, το Djing, τις εικαστικές τέχνες και τη μόδα.